Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

 

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) έχει αναλάβει την υλοποίηση της Πράξης “Συμβουλευτική Υποστήριξη, Κατάρτιση, Πιστοποίηση και Προώθηση στην Απασχόληση Ανέργων Νέων 25-29 ετών στον κλάδο Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών”.

Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και την Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων (ΠΑΝ), μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση” στο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Αντικείμενο της Πράξης, αποτελεί η παροχή υπηρεσιών εξατομικευμένης Συμβουλευτικής, Θεωρητικής Κατάρτισης, Πρακτικής Άσκησης και Πιστοποίησης 1.600 ανέργων, εγγεγραμμένων στον ΟΑΕΔ, ηλικίας 25-29 ετών, αποφοίτων ΑΕΙ/ ΤΕΙ από τμήματα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών ή αποφοίτων ΙΕΚ/ ΕΠΑΣ/ ΕΠΑΛ σε ειδικότητες Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, από όλες τις Περιφέρειες της χώρας, ώστε να αποκτήσουν πρόσθετες γνώσεις, βασικές και ειδικές επαγγελματικές δεξιότητες σε αντικείμενα που σχετίζονται με το κλάδο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και παρουσιάζουν σημαντική προοπτική ανάπτυξης για την ελληνική Οικονομία στο σύνολο της, για την απόκτηση νέων γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων (σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/IEC 17024 ή τον ΕΟΠΠΕΠ ή από διεθνείς οίκους τεχνολογίας που παρέχουν αναγνωρισμένες προϊοντικές πιστοποιήσεις), που θα ενισχύσουν ουσιωδώς τη δυνατότητα για την απασχόλησή τους.

  • ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Αντικείμενο της Πράξης, αποτελεί η παροχή υπηρεσιών εξατομικευμένης Συμβουλευτικής, Θεωρητικής Κατάρτισης, Πρακτικής Άσκησης και Πιστοποίησης 1.600 ανέργων, εγγεγραμμένων στον ΟΑΕΔ, ηλικίας 25-29 ετών, αποφοίτων ΑΕΙ/ ΤΕΙ από τμήματα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών ή αποφοίτων ΙΕΚ/ ΕΠΑΣ/ ΕΠΑΛ σε ειδικότητες Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, από όλες τις Περιφέρειες της χώρας, ώστε να αποκτήσουν πρόσθετες γνώσεις, βασικές και ειδικές επαγγελματικές δεξιότητες σε αντικείμενα που σχετίζονται με το κλάδο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και παρουσιάζουν σημαντική προοπτική ανάπτυξης για την ελληνική Οικονομία στο σύνολο της, για την απόκτηση νέων γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων (σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/IEC 17024 ή τον ΕΟΠΠΕΠ ή από διεθνείς οίκους τεχνολογίας που παρέχουν αναγνωρισμένες προϊοντικές πιστοποιήσεις), που θα ενισχύσουν ουσιωδώς τη δυνατότητα για την απασχόλησή τους.

Με την υλοποίηση της πράξης επιδιώκεται:

  • Η ενδυνάμωση και αναβάθμιση των προσόντων και των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων μέσω συνδυασμένων δράσεων κατάρτισης και πιστοποίησης και η διευκόλυνση της ένταξης/επανένταξής τους στην αγορά εργασίας
  • Θετική επίπτωση στην ενίσχυση της επαγγελματικής ικανότητας των ωφελούμενων και την προώθησή τους στην απασχόληση, προάγουν την κοινωνική συνοχή και παρέχουν εξατομικευμένη βοήθεια για να διευκολυνθεί η κοινωνική τους ένταξη.

Η διάρκεια της Κατάρτισης είναι 600 ώρες (200 ώρες θεωρητική κατάρτιση και 400 ώρες πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα) και περιλαμβάνει τις εξής ενέργειες:

  • Εξατομικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη (6 ατομικές συνεδρίες),
  • Φάση Α – Πριν την έναρξη της Θεωρητικής Κατάρτισης (2 Συνεδρίες)
  • Φάση Β – Κατά τη διάρκεια της Θεωρητικής Κατάρτισης / Πρακτικής Άσκησης (4 Συνεδρίες)
  • Θεωρητική Κατάρτιση (200 ώρες) για τη συμπλήρωση και την ενίσχυση των γνώσεων και δεξιοτήτων σε Τεχνολογίες Πληροφορικής και επικοινωνιών.
  • Πρακτική Άσκηση των ωφελούμενων – On the job training (400 ώρες).
  • Πιστοποίηση από διαπιστευμένους φορείς πιστοποίησης προσώπων, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/ IEC 17024 ή ισοδύναμο ή από τον ΕΟΠΠΕΠ ή από άλλο ισοδύναμο οργανισμό, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4412/2016

Τα αντικείμενα κατάρτισης είναι:

  1. Τεχνικός Η/Υ & Δικτύων
  2. Διαχειριστής Δικτύων
  3. Διαχειριστής Βάσεων Δεδομένων
  4. Προγραμματιστής Βάσεων Δεδομένων
  5. Τεχνικός Εφαρμογών Λογισμικού
  6. Ειδικός Σχεδιασμού Ιστοσελίδων και Εφαρμογών
  7. Τεχνικός Ασφαλείας Συστημάτων Πληροφορικής
  8. Ειδικός συστημάτων ηλεκτρονικού εμπορίου e-commerce
  9. Αναλυτής Συστημάτων Πληροφορικής (ICT Analyst)
  10. Διαχειριστής Συστημάτων Πληροφορικής
  11. Προγραμματιστής Ανοιχτού Λογισμικού.

Γενικές ποιοτικές προδιαγραφές της πρακτικής άσκησης

Η κάθε επιχείρηση που θα συμμετέχει στο πρόγραμμα θα πρέπει να ορίσει Εργασιακό Υπεύθυνο/Υπεύθυνο Πρακτικής Άσκησης, ο οποίος θα έχει την ευθύνη του ωφελούμενου (πρακτικά ασκούμενου). Ο Εργασιακός Υπεύθυνος θα συνεργάζεται άμεσα με τον Επόπτη πρακτικής άσκησης και ασκεί καθήκοντα τα οποία περιλαμβάνουν:

  • καθορισμό των αντικειμένων της απασχόλησης του πρακτικά ασκούμενου,
  • τήρηση δελτίου παρακολούθησης του αντικειμένου πρακτικής για κάθε ωφελούμενο και καθ’ όλη την διάρκειά της,
  • υποβολή προτάσεων στη διεύθυνση της επιχείρησης για βελτίωση της εκπαίδευσης των ωφελουμένων,
  • συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου για κάθε ωφελούμενο, στο οποίο θα αξιολογείται η ενσωμάτωσή του στο περιβάλλον της επιχείρησης, το ενδιαφέρον του για το αντικείμενο της πρακτικής άσκησης, κλπ.

Για την επιβεβαίωση της ορθής υλοποίησης της πρακτικής άσκησης αλλά και για την καθοδήγηση και υποστήριξη των καταρτιζομένων πριν και κατά την διάρκεια υλοποίησής της στις επιχειρήσεις, ορίζεται από τον πάροχο κατάρτισης ο Επόπτης Πρακτικής Άσκησης. Η εποπτεία αυτή θα πρέπει να γίνεται τακτικά, ήτοι τουλάχιστον 1 φορά εβδομαδιαίως ανά επιχείρηση πρακτικής άσκησης. Επιπλέον θα διατηρείται ημερολόγιο Πρακτικής από τον Ανάδοχο. Για την εξυπηρέτηση του σκοπού αυτού θα συμπληρώνεται κατάλληλο τυποποιημένο έντυπο «Έντυπο προδιαγραφών για την επιλογή επιχείρησης/θέσης πρακτικής άσκησης», το οποίο υπογράφεται από τον ωφελούμενο, τον πάροχο κατάρτισης και τον επόπτη πρακτικής άσκησης, καθώς και το έντυπο «Έντυπο περιγραφής αντικειμένων πρακτικής άσκησης ωφελουμένων», το οποίο υπογράφεται από τον εργασιακό υπεύθυνο πρακτικής άσκησης και συνυπογράφεται από τον ωφελούμενο και τον επόπτη πρακτικής άσκησης για το ότι έλαβαν γνώση.

Σε κάθε Πρόγραμμα κατάρτισης ο επιφορτισμένος με το έργο της εποπτείας της πρακτικής άσκησης Εκπαιδευτής (Επόπτης Πρακτικής) κρίνεται σκόπιμο να είναι ενταγμένος στο Μητρώο Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών Ενηλίκων του ΕΟΠΠΕΠ ή να τεκμηριώνεται επαρκής η μη ένταξή του. Δεν απαιτείται η ένταξη στο συγκεκριμένο Μητρώο των Εργασιακών Υπευθύνων πρακτικής άσκησης, που αναλαμβάνουν το έργο αυτό εκ μέρους των επιχειρήσεων πρακτικής άσκησης, εφόσον υπάρχει Επόπτης Πρακτικής.

Επισημαίνεται ότι θα τηρείται η συνάφεια της θέσης πρακτικής άσκησης με το αντικείμενο του προγράμματος και με τα προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα ενώ ο ανάδοχος θα επιφορτίζεται με την ενημέρωση των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων πρακτικής άσκησης και των ορισμένων από τις επιχειρήσεις Εργασιακών Υπευθύνων πρακτικής άσκησης, σχετικά με τις εκπαιδευτικές απαιτήσεις του προγράμματος κατάρτισης.  

Ειδικοί όροι υλοποίησης της πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις

Η ημερήσια διάρκεια της πρακτικής άσκησης δεν μπορεί να υπερβαίνει τις έξι (6) ώρες. Επιτρέπεται η διαλειμματική υλοποίηση της πρακτικής άσκησης, αναλόγως του ωραρίου λειτουργίας των επιχειρήσεων πρακτικής άσκησης. Η πρακτική πρέπει να ολοκληρώνεται το αργότερο μέχρι την 22η ώρα.

 Η αναλογία εργασιακού υπεύθυνου και καταρτιζομένων στην πρακτική άσκηση ορίζεται η εξής:1 εργασιακός υπεύθυνος για έως και 3 καταρτιζόμενους προκειμένου  να καθίσταται εφικτή η ουσιαστική και ποιοτική υλοποίηση της πρακτικής άσκησης στις επιλεγμένες επιχειρήσεις στη βάση του αριθμού των θέσεων εργασίας της επιχείρησης και της διαθέσιμης υλικοτεχνικής υποδομής.  Σε καμία περίπτωση ο αριθμός των θέσεων πρακτικής άσκησης δεν πρέπει να υπερβαίνει τον αριθμό των εργαζομένων σε αυτήν

 

ΜΗΤΡΩΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Ο ΣΕΠΕ μέσω δράσεων δημοσιοποίησης του προγράμματος καλεί επιχειρήσεις, ώστε να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την προσφορά θέσεων πρακτικής άσκησης. Οι επιχειρήσεις κατά την υποβολή των αιτήσεων θα συμπληρώνουν ηλεκτρονικά τις εξής πληροφορίες:

  • Τον αριθμό των ατόμων ανά ειδικότητα που κάθε επιχείρηση διατίθεται να απασχολήσει για την απόκτηση της εργασιακής εμπειρίας και πρακτικής άσκησης
  • Τον συνολικό αριθμό εργαζομένων της επιχείρησης και την Περιφέρεια Δραστηριοποίησης.
  • Τον Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (Βλ. συνημμένο Excel επιλέξιμων ΚΑΔ)

Οι εταιρίες θα καταχωρηθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για την ομαδοποίησή τους καθώς και την επιμέρους ομαδοποίηση των ειδικοτήτων που ζητούνται.

Η πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε θέσεις συναφείς με το αντικείμενο κατάρτισης της επιλογής τους, θα πραγματοποιηθεί σε επιχειρήσεις και οργανισμούς και νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου στα οποία δεν συμμετέχει άμεσα το Ελληνικό Δημόσιο και οι οποίες για την πρόσληψη του προσωπικού τους δεν υπάγονται στις διατάξεις του Ν.2190/1994 όπως ισχύει σήμερα

Επισημαίνεται ότι κατά την υλοποίηση της πρακτικής άσκησης δεν επιτρέπεται: ι) ο δανεισμός ωφελουμένων, δηλαδή ο ωφελούμενος θα πρέπει να πραγματοποιήσει την πρακτική άσκηση στη συμβαλλόμενη επιχείρηση ιι) ο ίδιος ο πάροχος κατάρτισης να συμμετέχει και ως επιχείρηση πρακτικής άσκησης ή ο συνεργαζόμενος πάροχος κατάρτισης»

Οι επιχειρήσεις, για να έχουν δυνατότητα συμμετοχής, δεν επιτρέπεται να προβούν σε μείωση του προσωπικού τους, από την ημερομηνία υπογραφής της τριμερούς σύμβασης και για όσο διάστημα διαρκεί η υλοποίηση της πρακτικής άσκησης. Ειδικότερα, σε περίπτωση που συντρέξει μείωση προσωπικού ένεκα απόλυσης, θα πρέπει η επιχείρηση εντός δέκα (10) εργάσιμων ημερών από την απόλυση, να προβεί σε νέα πρόσληψη, ούτως ώστε, να διατηρείται σταθερός ο αριθμός του υφιστάμενου προσωπικού της επιχείρησης. Σημειώνεται ότι στον αριθμό του προσωπικού δεν περιλαμβάνεται ο αριθμός των πρακτικά ασκούμενων.

Στην έννοια της μείωσης του προσωπικού δεν περιλαμβάνονται οι κάτωθι περιπτώσεις:

  • Οι απολύσεις που αφορούν περιπτώσεις υποβολής μήνυσης από τον εργοδότη σε εργαζόμενο της επιχείρησης που έχει υποπέσει σε αξιόποινη πράξη κατά την εξάσκηση της εργασίας του ή σε αδίκημα, εν γένει, τουλάχιστον σε βαθμό πλημμελήματος (άρθρο 5 του Ν. 2112/1920).
  • Οι καταγγελίες συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου για σπουδαίο λόγο, σύμφωνα με το άρθρο 672 Α.Κ.
  • Οι οικειοθελείς αποχωρήσεις, οι συνταξιοδοτήσεις, οι παραιτήσεις, η λήξη σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου και η εθελουσία έξοδος.

Ο αριθμός των ωφελουμένων που τοποθετείται ταυτόχρονα σε επιχείρηση για την πρακτική άσκηση καθορίζεται σε αντιστοιχία με τον αριθμό των απασχολουμένων της επιχείρησης και σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην με αριθ. 79732/27-7-2020 εγκύκλιο με τίτλο «Πλαίσιο ποιοτικών προδιαγραφών για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) προγραμμάτων Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ)» (αθροιστικά μητρικής εταιρείας και τυχόν υποκαταστημάτων της) και κατ’ ανώτατο όριο ως εξής:

 

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ

1-5

Ίσος του Αριθμού των Απασχολουμένων

6-10

Ίσος με το 80% του Αριθμού των Απασχολουμένων

11-50

Ίσος με το 70% του Αριθμού των Απασχολουμένων

51-70

Έως 35 Άτομα

71 -250

Ίσος με το 50% του Αριθμού των Απασχολουμένων

251 - 418

Έως 125 Άτομα

> 418

Ίσος με το 30% του Αριθμού των Απασχολουμένων

Η ανωτέρω αναλογία απασχολουμένων/καταρτιζομένων πρακτικής άσκησης θα πρέπει να τηρείται για κάθε επιχείρηση πρακτικής

 καθ΄ όλη τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης.

Σε περίπτωση που ο παραπάνω αριθμητικός υπολογισμός οδηγεί σε δεκαδικό αριθμό, ο μέγιστος αριθμός των καταρτιζομένων ισούται με τον επόμενο μεγαλύτερο ακέραιο αριθμό.

Σε περιπτώσεις που οι επιχειρήσεις δεν απασχολούν κανένα άτομο με σχέση εξαρτημένης εργασίας (αυτοαπασχολούμενοι), είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί πρακτική άσκηση ενός (1) καταρτιζομένου / ωφελουμένου.

Τα στοιχεία των επιχειρήσεων που θα προβούν σε μείωση προσωπικού κατά παράβαση των ως άνω όρων, θα γνωστοποιηθούν από τον ΣΕΠΕ στην ΕΔ ΕΣΠΑ ΑπΚΟ, και δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν ξανά στην ίδια δράση έως την ολοκλήρωσή της.

Επισημάνσεις:

  • Όλες οι επιχειρήσεις που δύναται να συμμετέχουν λαμβάνουν ευρεία ενημέρωση μέσω δράσεων δημοσιότητας για τη δράση, προκειμένου να μπορούν να αποτελέσουν φορέα υποδοχής ισότιμα και χωρίς αποκλεισμούς.
  • Οι ωφελούμενοι δεν πρέπει να καλύπτουν υφιστάμενες θέσεις εργασίας και να μην υποκαθιστούν υπαλλήλους/εργαζόμενους της επιχείρησης (απολύσεις) στην οποία θα τοποθετηθούν.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ

Κατά την κατάθεση της ηλεκτρονικής αίτησης θα πρέπει να κατατεθεί πρόσφατο/α έγγραφο/α της Δ.Ο.Υ., στο/α οποίο/α να αναφέρονται σαφώς τα εξής:

  • τα στοιχεία διεύθυνσης της επιχείρησης και τυχόν υποκαταστημάτων,
  • ο νόμιμος εκπρόσωπός της,
  • ο/οι Κωδικός/οί Άσκησης Δραστηριότητας (ΚΑΔ)
  • Η επιχείρηση θα πρέπει να δηλώνει ότι είναι επιχείρηση του ιδιωτικού τομέα, στην οποία δεν συμμετέχει άμεσα το Ελληνικό Δημόσιο και η οποία για την πρόσληψη του προσωπικού της δεν υπάγεται στις διατάξεις του Ν. 2190/1994, όπως ισχύει σήμερα.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά αναρτώνται ψηφιακά με την υποβολή της αίτησης συμμετοχής στην ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα https://apko.sepe.gr/. Εφίσταται η προσοχή των ενδιαφερόμενων εταιρειών για τη συμπλήρωση όλων των απαιτούμενων πεδίων της Αίτησης συμμετοχής. Σημειώνεται ότι η «Αίτηση συμμετοχής» επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης.

Ο ΣΕΠΕ θα προβαίνει σε τμηματική σύνταξη και δημοσίευση του καταλόγου των αποτελεσμάτων σε κύκλους. Όσες επιχειρήσεις έχουν υποβάλει την αίτηση τους, εμπίπτουν στους οριζόμενους από την πρόσκληση επιλέξιμους ΚΑΔ και έχουν αναρτήσει το σύνολο των απαιτούμενων από τη παρούσα πρόσκληση δικαιολογητικών θα χαρακτηρίζονται ως «επιλέξιμες». Στην περίπτωση μη επιλέξιμου ΚΑΔ και μη ανάρτησης των απαιτούμενων δικαιολογητικών, θα χαρακτηρίζονται ως «άκυρες».

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνεται ανά Περιφέρεια με κατάταξη σύμφωνα με την χρονική στιγμή της αίτησής τους. Τα αποτελέσματα θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του έργου (https://apko.sepe.gr/).

Κατόπιν της ανάρτησης των αποτελεσμάτων, οι επιχειρήσεις θα έχουν το δικαίωμα υποβολής αντιρρήσεων εντός αποκλειστικής προθεσμίας τριών (3) ημερολογιακών ημερών από την ημέρα αναρτήσεως του πίνακα. Οι αντιρρήσεις αποστέλλονται με mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση apko@sepe.gr και τίθενται αμελλητί ενώπιον της Επιτροπής Ενστάσεων και Αντιρρήσεων που έχει οριστεί από τον ΣΕΠΕ με σχετική απόφαση. Η Επιτροπή Ενστάσεων και Αντιρρήσεων εξετάζει το εμπρόθεσμο και το βάσιμο των αντιρρήσεων και γνωμοδοτεί για την έκδοση απόφασης, την οποία κοινοποιεί μέσω της ιστοσελίδας του έργου ή με κάθε άλλο πρόσφορο μέσο. Η Επιτροπή Ενστάσεων και Αντιρρήσεων, δύναται να ζητήσει διευκρινίσεις από την επιχείρηση και γενικώς να ενεργήσει οτιδήποτε απαιτείται προκειμένου να αξιολογήσει τους ισχυρισμούς του αιτούντα. Η Επιτροπή Ενστάσεων και Αντιρρήσεων πρέπει να αποφανθεί επί των αντιρρήσεων, εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα (10) ημερολογιακών ημερών από την καταληκτική ημερομηνία λήξης των ενστάσεων, άλλως τεκμαίρεται η σιωπηρή απόρριψη των αντιρρήσεων.

Μετά την αξιολόγηση των τυχόν ενστάσεων δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα https://apko.sepe.gr/ τα οριστικά αποτελέσματα αξιολόγησης (μητρώο επιχειρήσεων).

Η παρούσα Πρόσκληση θα παραμείνει εν ισχύ μέχρι τη συμπλήρωση αριθμού επιχειρήσεων ίσου με το πλήθος των ωφελουμένων προσαυξημένο κατά 25%. Σχετικές ανακοινώσεις θα αναρτώνται τακτικά από τον ΣΕΠΕ στην ιστοσελίδα του έργου (https://apko.sepe.gr/).

Ο κατάλογος των επιλέξιμων επιχειρήσεων θα διαβιβάζεται στον Ανάδοχο φορέα της κατάρτισης ο οποίος θα προχωρά στη σύζευξη με τους ωφελούμενους με βάση: α) τη χρονική στιγμή υποβολής της αίτησης της εκάστοτε επιχείρησης, β) τη συνάφεια της δραστηριότητας της επιχείρησης με την ειδικότητα στην οποία καταρτίστηκε ο/η ωφελούμενος/η και γ) την χιλιομετρική απόσταση από την μόνιμη κατοικία του/της  ωφελούμενου/ης.

Σε περίπτωση σύζευξης με ωφελούμενο/η, οι επιχειρήσεις έχουν υποχρέωση να προσκομίσουν μία σειρά δικαιολογητικών πριν από την έναρξη της πρακτικής έως και τη λήξη της (Κάθε επιχείρηση πρακτικής άσκησης ιδιωτικού δικαίου, πριν την έναρξη και μετά τη λήξη της πρακτικής άσκησης του/των ωφελούμενου/ων, οφείλει να υποβάλει στον Πάροχο κατάρτισης, Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία θα πρέπει να δηλώνεται ο αριθμός των εργαζομένων της ανά υποκατάστημα και συνολικά την ημερομηνία λήξης της πρακτικής άσκησης, με επισυναπτόμενα αποδεικτικά στοιχεία., ορισμός υπευθύνου πρακτικής, Ε.3.3.  "Αναγγελία πρακτικής άσκησης σε εργοδότη ωφελουμένου από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα", σχετικές ΑΠΔ, ερωτηματολόγια παρακολούθησης πρακτικής άσκησης).